Hírek

Elérhetőségek

Támogatás téli rezsicsökkentésben nem részesült háztartások számára

TÁMOGATÁS A TÉLI REZSICSÖKKENTÉSBEN NEM RÉSZESÜLT HÁZTARTÁSOK SZÁMÁRA

A Magyar Közlöny 2018. július 27-i számában megjelent a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozat, amely szerint a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások igénybejelentést nyújthatnak be tüzelőanyag támogatásra.

A juttatás igényelhető tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán bután tartályos gáz, fűtőolaj, illetve pellet/brikett formájában.

Háztartásonként csak egy igénybejelentés nyújtható be, továbbá nem nyújtható beigénybejelentés olyan háztartások után, amely az idei évben már részesült a 12 000 Ft összegű téli rezsicsökkentésben (tehát a gázszámláján már érvényesítve lett a rezsicsökkentés összege). Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható. Az igénylő személy csak az lehet, akinek  a bejelentett lakcíme, vagy a bejelentett tartózkodási helye az adott ingatlan címén van.

A kormányhatározat alapján az igénybejelentést legkésőbb 2018. október 15. napjáig kell benyújtani az önkormányzathoz, amely határidő elmulasztása jogvesztő.

Az igénybejelentő nyomtatvány letölthető a https://ujlengyel.asp.lgov.hu/sites/ujlengyel/files/imce/2018-08/Igénybejelentő%20nyilatkozat.pdf   honlapról, illetve átvehető a önkormányzati hivatalban ügyfélfogadási időben.

Csatolmány(ok):