Hírek

Elérhetőségek

Polgármester

Polgármester: Petrányi Tamás

Telefon: 29/385-131


Kedves Látogató!

 

Köszöntöm Újlengyel község hivatalos honlapján.

 

Településünk történelme a bronzkorig nyúlik vissza, viszont a mai helyén, a jelenleg kialakult struktúrája a múlt század első felében alakult ki. Társadalmi és szociális összetétele az országban a leghomogénebbnek tekinthető. Az újlengyeli ember legfőbb ismérve mindig is az összetartás, összetartozás, legfőbb prioritás pediglen a közösségünk, településünk fenntartható fejlődése.

Községünk infrastrukturálisan, közműellátottságban korunk követelményeinek mindenben megfelel. Intézményeink (polgármesteri hivatal, általános iskola, óvoda) eszköz- és emberi erőforrás-ellátottsága kielégíti a polgáraink által támasztott követelményeket (korrekt ügyintézés, megfelelően konzervatív ámde gyermek- és tudásközpontú alapfokú nevelés).

A fent említett nevelésnek és mindenkoron fennálló társadalmi összefogásnak köszönhetően településünk közbiztonsága megyei és országos szinten is a „leg”-ek kategóriájába tartozik.

Újlengyel földrajzi elhelyezkedése (M5 autópályától 4km, a 405 főút mellett, Budapesttől 40 km) és az önkormányzat adópolitikája országunkban egyedülálló vállalkozás-barát környezetet nyújt.

Bízom benne, hogy az itt eltöltött idő maradandó élményt nyújt az Ön számára, nekünk pedig hamarosan abban a szerencsében lesz részünk, hogy felkeresi községünket, és mi ismerősként, barátként köszönthetjük.

Honlapunkon további kellemes időtöltést kívánok.

 

Tisztelettel: Petrányi Tamás