Hírek

Elérhetőségek

TÁJÉKOZTATÓ GÉPJÁRMŰADÓVAL KAPCSOLATBAN

Tisztelt Adózó!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. január 1. napjától lép hatályba az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény, mely az önkormányzati adóztatást is érinti, településünk esetében a gépjárműadó kivetésének és megfizetésének módját.

2021. január 1. napjától a gépjárműadóval kapcsolatban minden ügy (kivetés, megfizetés, mentesség, részletfizetési kérelem) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hatáskörébe kerül át. Minden, a gépjárműadóra vonatkozó kérelmet, kizárólag a NAV honlapján elérhető iratmintákkal lehet teljesíteni.

Fenti időponttól kezdődően, a gépjárműadót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (továbbiakban: NAV) által kiadott határozat alapján, a NAV számlájára kell megfizetni, így kérjük, hogy sem készpénz-átutalási megbízáson, sem pedig átutalással ne fizessenek be gépjárműadót az önkormányzat számlájára.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2020-ra megállapított gépjárműadó kötelezettség esetén az önkormányzati adóhatóság jogosult eljárni, függetlenül attól, hogy a fizetési határidő átcsúszik 2021-re. Ettől függetlenül a 2021. évre esedékes gépjárműadót már a NAV határozata alapján és számlájára kell teljesíteni.

Amennyiben a változásokkal kapcsolatban kérdésük merülne fel, kérem keressék kollégáinkat az ado@ujlengyel.hu email címen vagy a 06-29/385-131 (16-os mellék) telefonszámon.

 

Újlengyel, 2020. december 18.