Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztatás koronavírussal kapcsolatban

TÁJÉKOZTATÁS

 

Tisztelt Újlengyeli Polgárok!

 

A 2020. március 12-én kihirdetett veszélyhelyzet és az ezzel kapcsolatos kormányzati intézkedések okán Önkormányzatunk a lakosság megóvása érdekében az alábbi intézkedéseket teszi:

  1. Óvoda

Az Újlengyeli Napköziotthonos Óvoda 2020. március 16. napjától ügyeleti rendszerben működik. Kérjük, hogy a gyermekeket csakis abban az esetben hozzák az intézmény területére, ha nem tudják igazoltan megoldani az elhelyezésüket. Tájékoztatjuk a szülőket, hogy az intézmény épületébe nem léphetnek be, a gyermekek átöltöztetéséről és a reggeli rutin elvégzéséről az óvoda dolgozói gondoskodnak (kérdéseiket a 29/385-660 telefonszámon tehetik fel). A következő napokat minden szülő használja fel arra, hogy a gyermeke óvodán kívüli felügyeletéről gondoskodjon.

  1. Háziorvosi Rendelő és Védőnői Tanácsadás

A két ellátás továbbra is zavartalanul működik (háziorvos átmenetileg helyettesítéssel), azonban a megelőzés érdekében szükséges a zárt térben tartózkodók létszámát korlátozni, így kérjük, hogy a váróteremben maximum 2 fő tartózkodjon egyszerre. A várakozás során, kérjük a legalább 1 méteres távolság megtartását. A rendelésekkel kapcsolatos további tájékoztatást a háziorvos (29/385-165) és a védőnő nyújt (29/385-670).

  1. Újlengyeli Közös Önkormányzati Hivatal

A hivatalban az ügyintézés a továbbiakban elsősorban telefonon és elektronikusan történik, személyes ügyintézésre kizárólag elengedhetetlen esetekben kerülhet sor. Kérjük ezzel kapcsolatban telefonon keressék a hivatal munkatársait (29/385-131).

 

  1. Közösségi programok

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2020. március 16-tól valamennyi közösségi programot töröltünk. A 2020. március 19. napjára meghirdetett Falugyűlés elmarad.

 

Kérem a tisztelt lakosságot a kormány által közzétett szabályok fokozott betartására, melyek mindannyiunk védelme érdekében születtek. Célunk, hogy a vírus terjedését lassítsuk, lehetőség szerint korlátozzuk. Ahhoz, hogy célunkat elérjük, településünk minden egyes tagjának felelősségteljes hozzáállására van szükség.

 

Újlengyel, 2020. március 15.

 

 

Petrányi Tamás

polgármester