Hírek

Elérhetőségek

Augusztus 20-i köszöntő

Augusztus 20-án Magyarországot ünnepeljük, az ország születésnapját. Hazánkét, egy olyan országét, amely nem ajándékba kapta létét, mindig meg kellett küzdenie érte.

Minden előttünk járó nemzedéknek meg volt a maga választása: ellenállás nélkül hagyja idegenek kezére jutni Magyarországot vagy harcba száll a Szent István által alapított Magyarországért. Amely keresztény államként született meg saját törvényekkel, saját identitással, biztonságos határokkal.

Minden előttünk járó nemzedéket próbára tett a történelem, hogy kész-e megvédeni hazáját. Magyarország ma azért létezhet még, mert az őseink, amikor kellett, akkor kiálltak az országért, és megőrizték Szent István Magyarországát.

A küzdelmek, kihívások, bármennyire is szeretnénk, ma sem kímélnek bennünket. Az egész Európát átformáló migrációs nyomás, a gazdasági válság, a koronavírus okozta járvány, mind-mind próbára teszi a nemzetet, a kormányt, a családokat, és egyes embereket is.

Történelmünk során, ha szabadságunk nem is volt mindig, de mindig volt otthonunk, ahova hazatérhettünk. Mindig volt földünk, amely munkát és élelmet adott, mindig volt becsületünk, amiért érdemes volt magyarnak lenni.

Minden történelmi próbatételt túléltünk, mert megvolt hozzá az erőnk, a hitünk és soha nem szégyelltük a kemény munkát.

Ez az erő, ez a hit és a kemény munka hozta el végül a szabadságunkat is. Talpon maradni, magunk ura lenni és eközben ízig-vérig európainak maradni soha nem ölünkbe hullott ajándék volt itt a Kárpát-medencében.  

Magyarországnak most nagyon erősnek kell maradnia a változó és bizonytalankodó Európában. Olyan országot akarunk, amely a Szent Istváni alapokra épül, amely több mint ezer éve otthont és biztonságot ad a magyarságnak, amely a kereszténységre és a nemzeti identitásra és más nemzetek tiszteletére épül.

 

Pogácsás Tibor

országgyűlési képviselő

Fidesz-KDNP